Thursday, March 24, 2011

Larian Bangi Perdana 2011

Masuk 2011 aku punye target larian:
1. nak khatamkan 10k race sub-hour
2. nak dapat medal yang limited tu
3. terai half marathon (21km)
4. join lagi banyak race! kalau boleh tiap-tiap bulan nak join 1 race. Tahun lepas dah join 8

Tapi apakan daya... bulan 1 terpaksa miss Larian Gemilang UM sebab kena pegi Tasik Raban, Perak. So bulan 2 ialah 1st race untuk tahun ini! Larian Bangi Perdana 2011. Pehh lari kat home ground wei.. Memang wajib ah masuk. Disebabkan dekat dengan rumah, so takde la nak kelam kabut sangat, lilek2 je pegi PKNS tunggu start larian. Organizer ah macam kelam kabut sikit last minit baru nak pasang banner "MULA", baru nak kawal trafik sume. Dannnnn... hehe aku tamatkan larian dengan masa 0:59:22! wOOOOOtz bawah sejam~~! Tapi sebab takde timing chip so anggap belum official lagi ah. Hm larian Bangi agak nice sebab dapat lari dengan jiran-jiran yang sebenarnye banyak aku tak kenal dah sebab dah masuk generasi baru -_-

Tapi route larian memang tahpape la. Dari kawasan commercial, masuk kilang, lalu tepi kandang kambing, retention pond ke hape bau busuk gila, pastu lalu tepi TNB reserve land, hujung-hujung baru lalu tepi tasik.




Kau tengok dia punya bib number pun dah nampak kodi kan.. belasah je lah. Anyway, tahniah kepada organizer sebab berjaya pull-off this event. Kembalikan aktiviti lari-lari kat Bangi. Sebab aku ingat lagi dulu masa sekolah aku selalu nampak iklan Larian Utusan Bangi dalam suratkhabar.. sekarang takde dah. Dari dulu teringin nak join tapi masa sekolah dulu tak berape nak bersukan sangat. Sekali sekala je sprint bila Cikgu K*mariah bawak kutu-kutu baju kuning rush padang/reban ayam


hancur sijil aku kene peluh+ketiak apa bagai T_T"

4 comments:

sepet said...

hoho.. ko join ek larian pkns ni? aritu aku dh nak daftar dah, last minit kensel sbb memikirkan stamina yang dh mencapai tahap negatip.. tp mmg dpt sijil ek? next time nk join lah.. jgn lupe kecoh2 k bile ade next larian! ;)

keriangandunia said...

ek eleh daftar je ah dulu! lepas lari kalo pancit ke ape baru blh insap, pastu baru semangat nak train hard. pastu blh join run2 yg lain pulak. hahaha aritu bukan ke ko berazam nak joging selalu kat 15? xnampak puuuunnnnnnnnnnnnnnnnnn!! ;p kat stadium skrg petang meriah. ramai org wei

oh biase kalau join run memang dapat sijil. tapi kosong ah. ko balik tulis name sendiri. haha kalau lari kencang sket ade rezeki blh dpt medal. tapi kdg2 ade gak larian yg memang dia kasi medal. best woh =D

bulan 6 ada standard chartered run kat kl, bulan 7 ada ntv7 feel good run. ko join group Gingerbreadman Runners kat fb, kitorg update event kat situ. hehe
http://www.facebook.com/group.php?gid=114814128552095

sepet said...

hahahah.. mmg time keje kt ukm slalu la gak turun jogging time ptg2 kul 6 lebih tapi skang dh keje jauh tak dan nak jog huhu... ok, aku dh join group korang!

faha_ska said...

kutu-kutu baju kuning. hahahahahahaha.
aku x penah follow cikgu k*mariah rush budak2. mungkin j*j* penah. hihi